Innen designdrevet innovasjon kan verdiskaping defineres som balansen mellom tre bestanddeler:
- Desirability (at løsningen dekker brukerens behov)
- Viability (at løsningen er økonomisk bærekraftig for virksomheten)
- Feasibility (at løsningen er praktisk gjennomførbar)
Flere bransjer har erfart at Design thinking bidrar til bedre produkter og løsninger, og mange har også begynt å teste Design sprint-metoden innen tverrfaglig idéutvikling – med varierende resultat.
Kreative prosesser og workshops, som feks en Design sprint, kan fort ende opp som en artig engangsøvelse – et tidkrevende og dyrt eksperiment. For å unngå dette må du gjøre grundige forberedelser og sørge for riktig oppfølging i etterkant.
Jeg har derfor inngått et samarbeid med en erfaren Design sprint-fasilitator sånn at vi kan hjelpe våre kunder å tilrettelegge dette best mulig. Cathrine Haare Aldorino er utdannet Kaospilot og har en MA fra Hyper Island. Hun har bakgrunn fra NoA/Making Waves og Deloitte. Cathrine har lang fartstid som fasilitator, og har jobbet med et bredt spekter av kunder fra store og små virksomheter. Selv er jeg tidligere leder i flere prisvinnende design- og teknologiselskaper, og har fersk erfaring som kursutvikler, veileder og foreleser innen Design thinking på Kristiania. Sammen er vi to selvstendige innovasjonsledere som kombinerer prosessfasilitering med kompetanseutvikling.
Vil du også lære hvordan du kan redusere risikoen for at gode idéer havner i en skuff?
Vi leter etter en modig og endringsvillig kunde for å teste et nytt opplegg sammen med oss. Dere vil få hjelp til å løse en reell problemstilling i en Design sprint som inkluderer teambuilding og faglig påfyll. Vi blir enige om hva virksomheten ønsker å fokusere på, og hvor intensivt opplegget bør være, og så lager vi innhold som vi VET fungerer.
En viktig suksessfaktor vil være å endre tankesett og bli kjent som team, derfor vil vi starte dette kundesamarbeidet med en kickoff på en gård utenfor Oslo. Vi kan tilpasse agenda her etter behov, men vi ser for oss en todelt oppstartsworkshop for å definere riktig problemstilling for en Design sprint, med relevante læringsaktiviteter, inspirasjon og praktiske øvelser. På gården vil det være landlig idyll, gode arbeidsrom og overnattingsmuligheter for minst 12 personer. Mat og drikke er inkludert. Selve Design sprinten vil vi deretter gjennomføre i kundens lokaler. Til slutt vil vi fasilitere en grundig evaluering med oppfølgingstiltak.
Dere får teoretisk innføring og praktiske verktøy om:
- Etablering av team
- Tilrettelegging for innovasjonskultur
- Brukerorintering og design thinking tankesett
- Problemforståelse og definering av problemstilling
- Idégenerering, prototyping og testing
- Tilrettelegging for oppfølging og implementering
Kan dette være noe for din virksomhet? Vår første kunde for et slikt opplegg vil få en godt rabattert pris, så ikke nøl med å ta kontakt for en uforpliktende prat!
Epost: trine@designthinker.no
Tlf: 91 11 09 38